Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Μεγάλη Βρετανία: «Παγώνουν» οι έλεγχοι στις εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων
[Euronews]: Μεγάλη Βρετανία: «Παγώνουν» οι έλεγχοι στις εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων

[Euronews]: Μεγάλη Βρετανία: «Παγώνουν» οι έλεγχοι στις εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να καθυστερήσει τους ελέγχους στις εισαγωγές τροφίμων και γεωργικών προϊόντων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία. Αιτία τα εμπόδια που έχουν προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας και η αναταραχή που επικρατεί στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού . Όπως είχε ανακοινωθεί, οι έλεγχοι θα ξεκινήσαν τον Οκτώβριο όμως πλέον δεν αναμένονται πριν τον Ιανουάριο, ίσως και πριν τον Ιούλιο του 2022.

Σε δήλωσεις του ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit υποστήριξε πως η επέλαση της COVID-19 έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ντέιβιντ Φροστ σημείωσε πως η νέα πραγματικότητα επιβάλλει αναπροσαρμογή της στραγητικής μετά το Brexit.

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στην ανάκαμψή τους από την πανδημία και όχι να αντιμετωπίσουν νέες απαιτήσεις στα σύνορα, γι’ αυτό έχουμε ορίσει ένα ρεαλιστικό νέο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή πλήρους συνοριακού ελέγχου», δήλωσε ο Φροστ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα μετά από συνομιλίες με τον υπουργό του υπουργικού συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Γκόουβ ότι περίμενε να προχωρήσουν οι καθυστερήσεις, αλλά η βρετανική βιομηχανία φαίνεται να έχει αιφνιδιαστεί από την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση δέχεται έντονη κριτική, αφού σε πολλά σούπερ μάρκετ τα ράφια είναι άδεια, ενώ παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις προιόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!