Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μάσκες και διαρκή ενημέρωση ζητεί από τους ταξιδιώτες ο ΠΟΥ
[Euronews]: Μάσκες και διαρκή ενημέρωση ζητεί από τους ταξιδιώτες ο ΠΟΥ

[Euronews]: Μάσκες και διαρκή ενημέρωση ζητεί από τους ταξιδιώτες ο ΠΟΥ

Χρήση προστατευτικών μασκών στα αεροπλάνα και διαρκή ενημέρωση συνέστησε στους ταξιδιώτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς σημειώνεται νέα έξαρση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε ορισμένες χώρες, κάτι που οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών Covid-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: «Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

«Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους», πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες του εν όψει των θερινών διακοπών για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά οι επικαιροποιημένες οδηγίες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα. Στο μεταξύ, οι ταξιδιώτες θα πρέπει «να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ», σημείωσε η Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

«Βλέπουμε πολλές ανοδικές τάσεις, πολλές αλλαγές σε διάφορες χώρες, χώρες που είχαν επιτυχώς αναστείλει την πρώτη μετάδοση τώρα βλέπουν μια δεύτερη ανοδική τάση», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ .

Μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν την Τρίτη εκ νέου στη Μελβούρνη, περιορίζοντας τους κατοίκους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας στα σπίτια τους με μόνη εξαίρεση τις μετακινήσεις για σοβαρούς λόγους, καθώς οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο ένα ξέσπασμα του νέου κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!