Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μάλτα: Αποβιβάζονται 425 μετανάστες υπό την απειλή ομηρίας
[Euronews]: Μάλτα: Αποβιβάζονται 425 μετανάστες υπό την απειλή ομηρίας

[Euronews]: Μάλτα: Αποβιβάζονται 425 μετανάστες υπό την απειλή ομηρίας

Η Μάλτα υποχρεώθηκε να επιτρέψει να αποβιβαστούν στο έδαφός της 425 μετανάστες, που κρατούνταν σε πλοιάρια μεσοπέλαγα για περισσότερο από έναν μήνα, όταν μια ομάδα από αυτούς απείλησε να κρατήσει ως ομήρους, το πλήρωμα των ναυλωμένων σκαφών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του υποχρεώθηκε να δράσει όταν το πλήρωμα ενός από τα πλοιάρια κάλεσε τον ίδιο ζητώντας του βοήθεια.

“Μας έδωσαν μισή ώρα να ενεργήσουμε αλλιώς θα απήγαγαν το πλήρωμα”, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές αποφάσισαν να μην επιβιβαστούν δια της βίας στο πλοίο για να συγκρατήσουν τους μετανάστες καθώς ο στρατός τους προειδοποίησε για τον κίνδυνο να τραυματιστούν τόσο μετανάστες όσο και άνδρες του λιμενικού.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVM, οι μετανάστες κατέλαβαν τμήματα του πλοιαρίου αφήνοντας το πλήρωμα και άνδρες ασφαλείας περιορισμένους στη γέφυρά του. Στη συνέχεια το πλοιάριο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Βαλέτας συνοδευόμενο από δύο περιπολικά σκάφη του στρατού.

Η κυβέρνηση της Μάλτας ξεκίνησε να επιβιβάζει διασωθέντες μετανάστες σε ναυλωμένα τουριστικά σκάφη στο τέλος Απριλίου επιμένοντας ότι τα λιμάνια της χώρας ήταν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Υποστήριζε επίσης ότι τα κέντρα υποδοχής του νησιού ήταν πλήρη και εξέφραζε παράπονα ότι οι χώρες της ΕΕ δεν είχαν τηρήσει τις παλαιότερες δεσμεύσεις τους να μεταφέρουν μετανάστες από την Μάλτα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!