Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μ.Σχοινάς: Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα καλούσαν ποτέ στρατό να καταστείλει εσωτερικές διαμαρτυρίες
[Euronews]: Μ.Σχοινάς: Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα καλούσαν ποτέ στρατό να καταστείλει εσωτερικές διαμαρτυρίες

[Euronews]: Μ.Σχοινάς: Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα καλούσαν ποτέ στρατό να καταστείλει εσωτερικές διαμαρτυρίες

“Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα καλούσαν ποτέ τους στρατούς τους να καταστείλουν τις εσωτερικές διαμαρτυρίες και θα είχαν αποφύγει το είδος της αστυνομικής βίας και ρατσισμού που παρατηρείται στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε σημερινή του συνέντευξη στους FT.

Επεσήμανε ότι γεγονότα όπως αυτά στη Μινεάπολη, και το κύμα διαδηλώσεων τέτοιου τύπου “δεν είναι πιθανό να συμβούν στην Ευρώπη σε αυτήν την κλίμακα”.

“Δεν νομίζω ότι έχουμε προβλήματα στην Ευρώπη που σχετίζονταια με κατάφωρη αστυνομική βαρβαρότητα ή με θέματα φυλής”, σημείωσε, και τόνισε ότι “έχουμε ένα ζήτημα στην Ευρώπη, το οποίο είναι το ζήτημα των ανισοτήτων και της κατανομής εισοδήματος”.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι, αν και δεν είναι ικανοποιημένοι, “είναι παγκόσμιοι πρωταθλητέ στα ανθρώπινα δικαιώματα και φροντίζουν τις μειονοτικές ομάδες”.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τις εκκλήσεις Τραμπ για στρατεύματα που θα καταστείλουν τις διαμαρτυρίες, είπε ότι δεν είναι “έμπειρος παρατηρητής ή ειδικός στην αμερικανική πολιτική ή θεσμούς”, αλλά πρόσθεσε ότι το να καλέσεις τον στρατό σε τέτοιες περιστάσεις δεν “είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής”. “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην Ευρώπη διατηρούμε τους στρατούς μας μόνο για τους ξένους εχθρούς μας”, είπε.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης αντιμετωπίσει πολλαπλούς ισχυρισμούς βίας στα σύνορά τους κατά των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στο μπλοκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!