Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λονδίνο: Μαζικές κινητοποιήσεις για τον Τζόρτζ Φλόιντ
[Euronews]: Λονδίνο: Μαζικές κινητοποιήσεις για τον Τζόρτζ Φλόιντ

[Euronews]: Λονδίνο: Μαζικές κινητοποιήσεις για τον Τζόρτζ Φλόιντ

Πλήθος διαδηλωτών έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Η Βρετανική πρωτεύουσα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κύμα διαδηλώσεων μετά το θάνατο του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι ο θάνατός του όχι μόνο φανερώνει ότι η βία συνεχίζει να υπάρχει στους κόλπους της αστυνομίας, αλλά υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα του ρατσισμού στις κοινωνίες της σύγχρονης Ευρώπης.

«Πολλοί πιστεύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αθώο. Δεν είναι αθώο. Έχουμε τα δικά μας προβλήματα εδώ. Το σύστημα συνεχώς προσπαθεί να περιθωριοποιήσει τους μαύρους και τώρα που βλέπουν ότι αντιδρούμε σε όσα κάνουν, μοιάζουν κάπως με χειρονομίες, οπότε είμαι χαρούμενη που πολλοί άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους σήμερα γιατί όλοι ανησυχούν με τα όσα γίνονται».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις όπως το Μπρίστολ, όπου οι διαδηλωτές αποκαθήλωσαν με σχοινιά το άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον, που ήταν δουλέμπορος τον 17ο αιώνα.

Στο Λονδίνο πολλοί διαδηλωτές ελπίζουν οι κινητοποιήσεις τους να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για άλλους.

«Πιστεύω ότι αν αυτές οι διαδηλώσεις συνεχιστούν, θα γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Για αυτό και όσοι είναι στα σπίτια τους και σκέφτονται ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν σήμερα και το ένα και το άλλο, ας αφιερώσουν μια ώρα από το χρόνο τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!