Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Lockdown στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια
[Euronews]: Lockdown στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια

[Euronews]: Lockdown στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια

Oι εργατικές πολυκατοικίες στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια αποτελούσαν εδώ και χρόνια σύμβολο κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας στη χώρα. Η πανδημία έκανε την ζωή των κατοίκων ακόμη πιο δύσκολη.

Ανάμεσά τους η Κάρμεν που εργάζεται ως καθαρίστρια σε νοσοκομείο και τα έξι παιδιά της που αγωνίζονται να τελειώσουν το σχολείο.

«Περνάω περισσότερο χρόνο στη δουλειά παρά στο σπίτι. Άφησα τα παιδιά μου στα χέρια των “διαδικτυακών” δασκάλων για να παρακολουθήσουν το σχολικό τους πρόγραμμα» λέει στην Ανελίζ Μπόρζες.

H Μύριαμ, η μικρότερη από τα αδέλφια δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι, μας έδειξε πώς παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω του τηλεφώνου.

«Έφτιαξα ένα πίνακα με τα μαθήματα που είχα. Και μετά έλεγξα όλες τις ασκήσεις που μου έστειλαν οι καθηγητές και μετά από αυτό έπρεπε να τους στείλω μέσω email».

Για τον αδελφό της Μίριαμ όμως τίποτα δεν ήταν τόσο εύκολο. Το τηλέφωνό του έσπασε. Και δεν μπορεί να συνδεθεί με το τάμπλετ που του έδωσε το σχολείο.

«Η πρώτη δυσκολία (που αντιμετωπίζουν οι μαθητές) είναι αυτό το ψηφιακό κενό για το οποίο έχουμε μιλήσει πολύ. Ήξερα ότι υπήρχε, αλλά δεν γνώριζα την έκταση του προβλήματος. Πολλοί από τους μαθητές μου δεν διαθέτουν υπολογιστή ή υπάρχει μόνο ένας υπολογιστής στο σπίτι και επειδή υπάρχουν άλλα αδέλφια και γονείς που κάποιες φορές πρέπει να τον χρησιμοποιούν για δουλειά, είναι περίπλοκο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!