Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λυών: Τα μέτρα προστασίας στο αεροδρόμιο
[Euronews]: Λυών: Τα μέτρα προστασίας στο αεροδρόμιο

[Euronews]: Λυών: Τα μέτρα προστασίας στο αεροδρόμιο

8 το πρωί και ο υπεύθυνος ελέγχου των διαδρόμων προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Λυών ξεκινά την εργασία του.

Παρά το γεγονός πως η κίνηση είναι πολύ μειωμένη μετά την άρση του απαγορευτικού, ο Σεμπάστιαν επιθεωρεί τους διαδρόμους τέσσερις φορές την ημέρα για κομμάτια και αντικείμενα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα αεροσκάφη.

Παράλληλα φροντίζει να διώχνει και τα σμήνη πτηνών προκειμένου να μην εισχωρήσουν στις τουρμπίνες των αεροπλάνων.

Όμως ο μεγάλος κίνδυνος πλέον είναι ο COVID-19 και όλα έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να είναι ασφαλείς οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν ενισχυθεί ενώ στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης μπορεί κάποιος να πάρει μάσκες και αντισηπτικά εκτός από σοκολάτες και νερά.

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, οι αποστάσεις τηρούνται με αυτοόλλητα στο έδαφος, ενώ υπάρχουν και πλεξιγκλάς που χωρίζουν επιβάτες και προσωπικό. Έχουμε αφαιρέσει καρέκλες, παντού υπάρχουν αντισηπτικά και εν συντομία έχουν γίνει τα πάντα για να νιώθουν ασφαλείς οι επιβάτες» λέει ο Τανγκί Μπερτολούς, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αεροδρομίου.

«Τα μέτρα αποστασιοποίησης υπάρχουν, το αεροδρόμιο είναι άδειο, οπότε είναι δύσκολο να βρούμε κάποιον που μπορεί να μας κολλήσει τον ιό» λέει μια γυναίκα.

«Αφού όλοι φορούν μάσκες, νιώθω ασφαλής» λέει μία επιβάτιδα.

Το αεροδρόμιο της Λυών προσφέρει κάθε πληροφορία ενώ έχει και σημείο ιατρικής βοήθειας, που λειτουργεί και για τους εργαζόμενους των εταιρειών αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!