Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σε λιμάνι της Σαρδηνίας το «Alan Kurdi»
[Euronews]: Σε λιμάνι της Σαρδηνίας το «Alan Kurdi»

[Euronews]: Σε λιμάνι της Σαρδηνίας το «Alan Kurdi»

Σε λιμάνι της Σαρδηνίας αναμενεται να δεσει το σκάφος ανθρωπιστικών διασώσεων αιλάν Kurdi.Το πλοιο μεταφερει 125 διασωθέντες μετανάστες. Τελικός προορισμός του πλοίου το λιμάνι της Ολμπια στο οποιο θα φτάσει το πρωι της Παρασκευής. Συμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών «Η ευρωπαϊκή διαδικασία μετεγκατάστασης ξεκίνησε την ίδια στιγμή με την έγκριση που δόθηκε για δέσιμο του πλοίου αρχικά στο λιμάνι Αρμπατάξ. Εκτός από 25 που θα παραμείνουν στην Ιταλία οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικόυ υπουργείου Εσωτερικών.

Ιταλοί λιμενικοί απομάκρυναν οκτώ ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα βρέφος πέντε μηνών, από το σκάφος. Τουλάχιστον 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στο Alan Kurdi, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Στο σκάφος επιβαίνουν επίσης μικρά παιδιά αλλά η κατάσταση των διασωθέντων χαρακτηρίζεται «σταθερή».

Η Γαλλία είχε ζητήσει την Τετάρτη, από την Ιταλία να επιτρέψει την αγκυροβόληση του πλοιου το οποίο σε τρεις επιχειρησεις διεσωσε 133 ανθρώπους στη Μεσόγειο, την ώρα που κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Μασσαλίας.Εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δηλώσε πως το σκάφος της Sea-Eye αναμενόταν να «γίνει δεκτό στο πιο κοντινό ασφαλές λιμάνι», με τη Γαλλία να αρνείται έτσι εμμέσως κάθε ενδεχόμενο να αφήσει το σκάφος να δέσει στη Μασσαλία. Από τους συνολικά 133 μετανάστες που διεσωσε το «Alan Kurdi», οι 114 επέβαιναν σε ένα φουσκωτό κι ένα ξύλινο πλεούμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!