Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο Λένιν «διχάζει» στη Γερμανία
[Euronews]: Ο Λένιν «διχάζει» στη Γερμανία

[Euronews]: Ο Λένιν «διχάζει» στη Γερμανία

Τo άγαλμα του Λένιν ανέγειρε το μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα της Γερμανίας μπροστά από την ομοσπονδιακή έδρα του κόμματος στο Γκελζενκίρχεν, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Πολλές πόλεις, επανεκτιμούν τα μνημεία τους, και στο Γκελζενκίρχεν ένας δικτάτορας τοποθετείται σε βάθρο. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η πόλη δεν είναι ενθουσιασμένη γι’ αυτό και δεν θέλει να το αποδεχθεί είπε ο Φρανκ Μπαρανόφσκι δήμαρχος της πόλης.

Οι δημαρχιακές αρχές προσπάθησαν να σταματήσουν την ανέγερση του αγάλματος ύψους δύο μέτρων με την αιτιολογία ότι θα μείωνε τη θέα των πολτών ως προς ένα διατηρητέο κτίριο.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο πάντως απέρριψε αυτή την ένσταση.

Σε απάντηση οι τοπικές αρχές εγκαινίασαν έκθεση για τον κομμουνισμό κοντό στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με τίτλο δεν υπάρχει χώρος για τον Λένιν.

Η θέση όμως του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος της Γερμανίας δεν άλλαξε «Υποστηρίζει τα ιδανικά του εργατικού κινήματος. Και φυσικά αυτά πρέπει να εδραιωθούν μέσα από σκληρούς αγώνες, αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε η Γκάμπι Φέχνερ ΓΓ του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος της Γερμανίας

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!