Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λευκωσία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της διαφθοράς
[Euronews]: Λευκωσία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της διαφθοράς

[Euronews]: Λευκωσία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της διαφθοράς

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Λευκωσίας κατά της διαφθοράς, αλλά και και κατά των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση. Την κινητοποίηση οργάνωσε η πλατφόρμα «Ως Δαμαί», ενώ συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας.

«Υποτίθεται πως είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα , όμως όσα συμβαίνουν είναι απολύτως απαράδεκτα. Είμαι πολύ θυμωμένη με την έλλειψη διαφάνειας που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Νιώθω πως κανείς δεν τους ελέγχει για ότι και αν κάνουν» υποστηρίζει μια διαδηλώτρια.

Πορεία στο κέντρο της πόληςPetros Karadjias/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στο άνοιγμα Καλόκασι ενώ ακολούθησε πορεία μέχρι το κτίριο της Βουλής. Οι πολίτες φορούσαν μάσκες και προσπαθούσαν να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η κατάληξη της πορείας του προηγούμενου Σαββάτου εξελίχθηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη ως πολιτικής προϊστάμενης του αστυνομικού σώματος. Μάλιστα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΆΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έθεσε το ζήτημα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα οι έντονες επικρίσεις που δέχτηκε η ηγεσία της αστυνομίας επέφερε τον διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα διερευνήσουν τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου ώστε να αποδώσουν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!