Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λευκορωσία: Την καταγγέλλουν για «υβριδικές επιθέσεις» εναντιόν της Ε.Ε. μέσω του μεταναστευτικού
[Euronews]: Λευκορωσία: Την καταγγέλλουν για «υβριδικές επιθέσεις» εναντιόν της Ε.Ε. μέσω του μεταναστευτικού

[Euronews]: Λευκορωσία: Την καταγγέλλουν για «υβριδικές επιθέσεις» εναντιόν της Ε.Ε. μέσω του μεταναστευτικού

Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την κωδική ονομασία “Zapad-2021″, στο πεδίο Μπρεστ της Λευκορωσίας.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι 200.000 στρατιωτικοί θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις, που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Η επιχείρηση “Zapad-2021″ είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών για τη Ρωσία και προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής.

Αντιδράσεις και καταγγελίες για «υβριδική επίθεση»

Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία κατηγορούν τη Λευκορωσία για «υβριδική επίθεση» κατά των ευρωπαϊκών συνόρων μέσω του μεταναστευτικού.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των «4», που συναντήθηκαν στη Λετονία, τη Δευτέρα, εξέτασουν τρόπους για να συνοντίσουν την απάντησή τους στη στρατιωτική σύμπραξη Ρωσίας – Λευκορωσίας και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

«Παρακολουθούμε στενά τις ασκήσεις “Zapad”» δήλωσε υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ζμπίγκνιεφ Ράου, στη κοινή συνέντευξη τύπου. «Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις, όμως η μειωμένη διαφάνεια, το ευρύτερο πλαίσιο των κινήσεων και οι συνοδευτικές υβριδικές δραστηριότητες μας προκαλούν ανησυχία.»

Οι «4» υποστηρίζουν ότι η Λευκορωσία κατευθύνει χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με στόχο την παράνομη είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι απαράδεκτο το καθεστώς της Λευκορωσίας να χρησιμοποιεί τη διακίνηση μεταναστών ως εργαλείο για αυτήν την υβριδική επίθεση που είδαμε τους τελευταίους μήνες στην περιοχή» τόνισε η υπ. Εξωτερικών της Εσθονίας, Έβα Μαρία Λίμετς.

Λιθουανία και Πολωνία υψώνουν φράκτες για να αναχαιτίσουν τις μεταναστευτικές ροές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!