Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λαβρόφ: Η Ρωσία παρακολουθεί την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και είναι έτοιμη για κάθε συνδρομή
[Euronews]: Λαβρόφ: Η Ρωσία παρακολουθεί την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και είναι έτοιμη για κάθε συνδρομή

[Euronews]: Λαβρόφ: Η Ρωσία παρακολουθεί την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και είναι έτοιμη για κάθε συνδρομή

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, που ήρθε στο νησί με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 9:00 το πρωί και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον παρασημοφόρησε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Μακαρίου Γ’ σε ειδική τελετή.

Τον κ. Λαβρόφ και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στα σκαλιά του Προεδρικού ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Και οι δύο Υπουργοί έφεραν, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μάσκα, ενώ ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Σε ανάρτησή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξέφρασε μεγάλη χαρά που υποδέχθηκε τον κ. Λαβρόφ στην Κύπρο, σημειώνοντας τη διαπίστωση πως η διακρατική συνεργασία αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια και Ρωσία και Κύπρος συνεργάζονται βάσει πολιτικού διαλόγου.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή παρασημοφόρησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε εκ νέου ιδιαίτερη χαρά για το ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών διπλωματικών σχέσεων.

Όπως είπε, η ΕΣΣΔ ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ διαχρονική είναι η στήριξη της Μόσχας στην επίλυση του Κυπριακού, μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης βασισμένης στον χάρτη του ΟΗΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!