Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λαμπεντούζα: Πάνω από 500 μετανάστες αφίχθησαν σε 48 ώρες
[Euronews]: Λαμπεντούζα: Πάνω από 500 μετανάστες αφίχθησαν σε 48 ώρες

[Euronews]: Λαμπεντούζα: Πάνω από 500 μετανάστες αφίχθησαν σε 48 ώρες

Ακόμα 80 μετανάστες έφτασαν στην Λαμπεντούζα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 500. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης 362 κατάγονται από το Μπανγκλαντές. Τις τελευταίες 48 ώρες καταγράφηκε ασυνήθιστη μαζική έλευση μικρών πλεούμενων από την Τυνησία, ενώ οι αρχές σημειώνουν πως σπάνια φθάνει στις ιταλικές ακτές πλεούμενο με 260 επιβαίνοντες από τη Λιβύη.

Salvatore Cavalli/Salvatore Cavalli

Ο κυβερνήτης της Σικελίας επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Λαμπεντούζα. Ο Νέλο Μουσουμέτσι χαρακτήρισε το κέντρο «υπερπλήρες» και τις συνθήκες διαβίωσης «απαράδεκτες». Ο κυβερνήτης της Σικελίας έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου λόγω της πανδημίας και ζήτησε να υποβληθούν σε τεστ όλοι όσοι φτάνουν σε ιταλικό έδαφος.

Κάποιοι ντόπιοι υποστηρίζουν πως η αύξηση των αφίξεων δίνει και το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό του νησιού. Από τις αρχές του 2020, περίπου 8.000 μετανάστες έχουν φθάσει διά θαλάσσης στην Ιταλία. Οι μετανάστες είναι περισσότεροι από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (3.000), αλλά πολύ λιγότεροι από εκείνη που είχε προηγηθεί (17.000).

Francisco Gentico/Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Σε σύγκριση με προηγούμενα καλοκαίρια η κυριότερη διαφορά για αυτούς που αποπειρώνται τον διάπλου της Μεσογείου είναι πως δεν γίνονται «αρκετές περιπολίες στη θάλασσα», σύμφωνα με τον Ντι Τζάκομο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!