Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τα κρουαζιέροπλοια επιστρέφουν με ταξίδια σε «φούσκα»
[Euronews]: Τα κρουαζιέροπλοια επιστρέφουν με ταξίδια σε «φούσκα»

[Euronews]: Τα κρουαζιέροπλοια επιστρέφουν με ταξίδια σε «φούσκα»

Όλοι οι κλάδοι του τουρισμού υπέστησαν πλήγμα, λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά κανένας όσο ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Πλέον, τα κρουαζιερόπλοια επιστρέφουν στις θάλασσες με Ελλάδα και Κύπρο να είναι από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν τα λιμάνια τους στα κρουαζιερόπλοια.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι τα κρουαζιερόπλοια είναι αυτή την περίοδο ίσως τα πιο ασφαλή μέσα ταξιδιού. Λειτουργούν με μειωμένες πληρότητες, το προσωπικό έχει εμβολιαστεί και όσοι επιβιβάζονται ελέγχονται αυστηρά.

Ταξίδια -«φούσκες»

Τα κρουεζιερόπλοια εισήγαγαν τον όρο ταξιδιωτική «φούσκα» για να διασφαλίσουν ότι επιβάτες και πλήρωμα παραμένουν ασφαλείς.

Πώς όμως λειτουργεί η ταξιδιωτική φούσκα;

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας, Πιερφραντσέσκο Βάγκο:

«Όσοι εργάζονται στο πλοίο ελέγχονται πλήρως. Όταν φτάνουμε σε ενα προορισμό, υιοθετούμε την προσέγγιση «φούσκα» και εκεί. Οι επιβάτες δεν αναμειγνύονται καθόλου με τον τοπικό πληθυσμό, τουλάχιστον προς το παρόν. Μετακινούνται με λεωφορεία, όπου ο οδηγός και ο ξεναγός έχουν ελεγχθεί και τους πηγαίνουμε σε μέρη όπου επίσης το περιβάλλον είναι ελεγμένο.»

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν να αποβιβαστούν μόνο για συγκεκριμένες εκδρομές που έχει οργανώσει η εταιρεία κρουαζιέρας. Δεν μπορούν να επισκεπτούν τοπικά αξιοθέατα, αγορές, καφέ ή εστιατόρια της επιλογής τους. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών διαβεβαιώνουν ότι όσο προχωρούν τα προγράμματα εμβολιασμών, οι κανόνες αυτοί θα χαλαρώνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!