Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: “Κρεμάστε τους Πράσινους”: Σάλος από τις αφίσες Γερμανών ακροδεξιών
[Euronews]: “Κρεμάστε τους Πράσινους”: Σάλος από τις αφίσες Γερμανών ακροδεξιών

[Euronews]: “Κρεμάστε τους Πράσινους”: Σάλος από τις αφίσες Γερμανών ακροδεξιών

Οι αφίσες του ακροδεξιού κόμματος «ο III. Δρόμος» («III. Weg») με το σύνθημα «Κρεμάστε τους Πράσινους» συνεχίζει να απασχολεί τη Δικαιοσύνη του κρατιδίου της Σαξονίας.

Το Διοικητικό Δικαστήριο της πόλης Κέμνιτς ανακοίνωσε ότι οι αφίσες με το σύνθημα “Κρεμάστε τους Πράσινους” μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους αρκεί να τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση των 100 μέτρων από τις αφίσες των Πρασίνων παρά την αντίθετη εντολή της πόλης του Τσβίκαου να κατέβουν. Ο δήμος Τσβίκαου θα ασκήσει προσφυγή στο Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της πόλης Μπάουτσεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα.

Η προσφυγή θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με το δήμο Τσβίκαου. Η δήμαρχος Κονστάντσε Άρντ (ανεξάρτητη) δήλωσε : «Η παρακίνηση να κρεμαστούν οι Πράσινοι παραμένει εντελώς αδιανόητη, αντιδημοκρατική και ανεύθυνη! Δεν υπάρει καμία διαφορά αν οι αφίσες βρίσκονται 100 μέτρα μακριά από εκείνες των Πρασίνων, όπως αναφέρει η απόφαση του πρωτοβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου».

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Κέμνιτς δικαίωσε με την απόφαση του το ακροδεξιό κόμμα το οποίο ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Τσβίκαου να κατέβουν οι αφίσες του υπό τον όρο να αναρτώνται τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από τις προεκλογικές αφίσες των Πρασίνων.

Η πόλη Τσβίκαου διέταξε την περασμένη Τετάρτη το ακροδεξιό κόμμα να αφαιρέσει τις αφίσες του «Κρεμάστε τους Πράσινους» μέσα σε τρεις ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!