Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Κομισιόν πήρε το… όπλο της για το βρώμικο χρήμα
[Euronews]: Η Κομισιόν πήρε το… όπλο της για το βρώμικο χρήμα

[Euronews]: Η Κομισιόν πήρε το… όπλο της για το βρώμικο χρήμα

Ήρθε η ώρα η ΕΕ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ζητήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.Τουλάχιστον θεωρητικά, προς το παρόν.

Μετά από μια σειρά σκανδάλων, μεταξύ των οποίων και το ξέπλυμα χρήματος ύψους 200 δισεκατομμυρίων της δανικής Danske Bank, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει τη δημιουργία μιας νέας εποπτικής υπηρεσίας για το βρώμικο χρήμα.

Αποτελεί μέρος μιας δέσμης νομοθετικών προτάσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των κανόνων και ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

«Πίσω από την ιστορία του βρώμικου χρήματος κρύβονται τρομερά εγκλήματα που είναι φοβερά για τους πολίτες, την κοινωνία, τις οικογένειες και τις κοινότητες. Και, ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος στην καρδιά του. Στην ουσία, εξετάσαμε πού υπάρχουν τα κενά στο κανονιστικό μας πλαίσιο και είπαμε: φτάνει πια», είπε η Επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών Μέιρέιντ ΜακΓκίνες.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία της δέσμης μέτρων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος:

- Ο οργανισμός θα εποπτεύει τις διασυνοριακές χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, έχοντας την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα

- Θα ελέγχει τους παρόχους κρυπτονομισμάτων

-Θα υπάρχει όριο για τις πληρωμές σε μετρητά ύψους 10.000 ευρώ

Οι χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει κανονικά τις υπάρχουσες οδηγίες θα είναι πλέον υποχρεωμένες να εφαρμόζουν κανόνες ομοιόμορφα. Βασικός παράγοντας για να αποφευχθεί ένα φιάσκο, όπως λέει το μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Eero Heinäluoma.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!