Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κομισιόν: Νέα στρατηγική για την ισχυροποίηση και την ανθεκτικότητα του χώρου Σένγκεν
[Euronews]: Κομισιόν: Νέα στρατηγική για την ισχυροποίηση και την ανθεκτικότητα του χώρου Σένγκεν

[Euronews]: Κομισιόν: Νέα στρατηγική για την ισχυροποίηση και την ανθεκτικότητα του χώρου Σένγκεν

Mια νέα στρατηγική για την ισχυροποίηση και την ανθεκτικότητα του χώρου Σένγκεν ενέκρινε την Τετάρτη το Κολέγιο των Επιτρόπων και παρουσίασαν ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον. Με τη σημερινή στρατηγική, η Κομισιόν εξετάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος Σένγκεν τα τελευταία χρόνια και καθορίζει μια πορεία προς τα εμπρός που διατηρεί τα οφέλη του Σένγκεν.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν προτείνει τρεις πυλώνες:

  • την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ,
  • ενίσχυση εσωτερικών μέτρων για την αντιστάθμιση της απουσίας ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα, ιδίως όσον αφορά την αστυνομική συνεργασία, την ασφάλεια και τη διαχείριση της μετανάστευσης,
  • και διασφάλιση ισχυρής ετοιμότητας και διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του Σένγκεν.

Για να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη στην εφαρμογή των κανόνων Σένγκεν, η Κομισιόν υποβάλλει επίσης σήμερα πρόταση για την αναθεώρηση του μηχανισμού αξιολόγησης και παρακολούθησης Σένγκεν.

Ο χώρος Σένγκεν φιλοξενεί περισσότερους από 420 εκατομμύρια ανθρώπους σε 26 χώρες. Η κατάργηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των κρατών Σένγκεν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής: σχεδόν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι διαμένουν σε ένα κράτος Σένγκεν και εργάζονται σε άλλο. Οι άνθρωποι έχουν οικοδομήσει τη ζωή τους γύρω από τις ελευθερίες που προσφέρει ο χώρος Σένγκεν, με 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους να διασχίζουν καθημερινά τα κράτη Σένγκεν.

Η στρατηγική στοχεύει στη διασφάλιση αποτελεσματικής διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μέσω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του μόνιμου σώματος της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, καθιστώντας διαλειτουργικά τα συστήματα πληροφοριών για τη διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης έως το 2023.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!