Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κομισιόν: δημιουργούμε αποθέματα εξοπλισμού της ΕΕ
[Euronews]: Κομισιόν: δημιουργούμε αποθέματα εξοπλισμού της ΕΕ

[Euronews]: Κομισιόν: δημιουργούμε αποθέματα εξοπλισμού της ΕΕ

Καθώς ο ιός έχει εξαπλώνεται, το σύστημα υγείας της Ευρώπης καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.

Στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές εξαντλούνται, τα νοσοκομεία γεμίζουν και οι κρίσιμες ιατρικές προμήθειες είναι περιορισμένες.

Πάρα πολύ αργά για μερικούς, αλλά πολύ αναγκαία για άλλους, η ΕΕ δημιουργεί το πρώτο της στρατηγικό απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού.

«Αυτό το αποθεματικό στρατηγικού κινδύνου της ΕΕ θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν έλλειψη εξοπλισμού. Θα είναι εξοπλισμός που απαιτείται για τη θεραπεία μολυσμένων ασθενών, εξοπλισμός που απαιτείται για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Το σχέδιό μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα, μετά την υιοθέτηση αυτής της πράξης σήμερα», είπε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση, οι Βρυξέλλες έχουν επικριθεί ότι δεν κάνουν αρκετά. Ο Iταλός πρεσβευτής παραπονέθηκε ότι η Κίνα ήταν πιο χρήσιμη από την ΕΕ. Σήμερα 300 ιατροί εντατικής θεραπείας από την Κίνα έφθασαν στην Ιταλία για να βοηθήσουν. Υπάρχει επίσης κριτική από άλλα κράτη μέλη επειδή υπάρχει συσσώρευση εξοπλισμού σε περιορισμένες χώρες.

Τα πράγματα αλλάζουν, ένα ειδικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε χθες στη Δημοκρατία της Τσεχίας με τεστ για κορονοϊό, που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η Επιτροπή επιμένει ότι η διακίνηση ιατρικών προμηθειών στην ενιαία αγορά θα διατηρηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!