Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κολομβία: Δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών–Συνεχίζουμε τον αγώνα λέει η Guardia Indígena
[Euronews]: Κολομβία: Δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών–Συνεχίζουμε τον αγώνα λέει η Guardia Indígena

[Euronews]: Κολομβία: Δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών–Συνεχίζουμε τον αγώνα λέει η Guardia Indígena

Η Σέλια Ουμένθα ζει στην Κολομβία και είναι επικεφαλής της περιβαλλοντικής ομάδας «Ιθαγενής Φρουρά της φύσης» (Guardia Indígena ).

Η Ουμένθα και οι συνεργάτες της προσπαθούν να υπερασπιστούν τα δάση και τα ποτάμια της χώρας, τα οποία και βρίσκονται στο στόχαστρο πολυεθνικών εταιρειών. Όμως ο αγώνας έχει μεγάλο κόστος. Δεκάδες ακτιβιστές έχουν δολοφονηθεί, ενώ πολλοί δέχονται εκβιασμούς και απειλές.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ «Global Witness», το 2020 σε όλο τον κόσμο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 227 περιβαλλοντικοί ακτιβιστές. Η Κολομβία βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας με 65 νεκρούς. Ακολουθούν χώρες όπως το Μεξικό (30), οι Φιλιππίνες (29), η Βραζιλία (20) και η Ονδούρα (17). Παρά τις βαριές απώλειες, η Σέλια Ουμένθα δεν εγκαταλείπει τον αγώνα .

«Έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε. Πολλοί άντρες και πολλές γυναίκες, μέλη του κινήματος μας έχασαν την ζωή τουςυπηρετώντας τις αξίες μας και προστατεύοντας το περιβάλλον. Τιμούμε την κληρονομιά τους, ενώ πιστεύουμε πως οι αγώνες δεν τελειώνουν επειδή κάποιος πεθαίνει. Η μάχη συνεχίζεται» υποστηρίζει η Σέλια Ουμένθα.

Η Ουμένζα έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις και για κάποιους μήνες υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Καούκα, όπου και ζει στο νοτιδυτικό τμήμα της χώρας. Όπως υποστηρίζει δεν έχει κανένα νόημα να ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας, αφού οι περισσότεροι αστυνομικοί χρηματίζονται και υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!