Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Φεστιβάλ ταινιών στη Γενεύη
[Euronews]: Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Φεστιβάλ ταινιών στη Γενεύη

[Euronews]: Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Φεστιβάλ ταινιών στη Γενεύη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γενεύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μ εταξύ πολλών προτεινόμενων θεμάτων, επικεντρώθηκε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης λόγω κλιματικής αλλαγής.

Κύριος προσκεκλημένος ήταν ο Πάμπλο Σερβίν, ερευνητής, συγγραφέας και αυτός που εφεύρε τον όρο «collapsology» ή πώς να προετοιμαστεί κανείς για έναν άλλο κόσμο μετά την κατάρρευση του ήδη υπάρχοντος.

«Το κλίμα είναι μια σημαντική παράμετρος.Υπάρχουν καταρρεύσεις στη βιοποικιλότητα, στους πληθυσμούς των ζώων, στο σύστημα. Και τότε υπάρχουν όλες οι γεωπολιτικές εντάσεις, το ζήτημα των πόρων, του πετρελαίου, της πυρηνικής ενέργειας και των χρηματοοικονομικών, το οποίο είναι εξαιρετικά εύθραυστο. Το βλέπουμε σήμερα με τον κορονοϊό, που είναι ένα έκτακτο γεγονός, αλλά που αντανακλά το πόσο εύθραυστοι είμαστε, την ευάλωτη θέση του κόσμου μας, αυτόν τον σύγχρονο διασυνδεδεμένο κόσμο με τις τεταμένες σχέσει και μια παράδοξα ισχυρή και εύθραυστη οικονομία».

Η ταινία Aquarela του Βίκτορ Κοσακόβσκι που θα χρησίμευε ως συμπλήρωμα στη συζήτηση, δεν μπορούσε να προβληθεί δημοσίως λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.Πρόκειται για μια δυνατή ταινία για το νερό και τους κινδύνους της υπερθέρμανσης του πλανήτη.«Αυτό που ανακαλύπτουμε σήμερα είναι ότι κάποιος μπορεί να είναι καταστροφικός, δηλαδή να σκεφτεί κανείς, να αισθανθεί το τέλος του κόσμου ή το τέλος ενός κόσμου και να στραφεί προς μια δράση, προς μια επιθυμία για περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!