Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τα κλαμπ φλαμένκο ψυχορραγούν
[Euronews]: Τα κλαμπ φλαμένκο ψυχορραγούν

[Euronews]: Τα κλαμπ φλαμένκο ψυχορραγούν

Το φλαμένκο σιώπησε στα μαδριλένικα κλαμπ.

Οι σκηνές ερήμωσαν καθώς η πανδημία έριξε βαριά τη σκιά της στα παραδοσιακά μουσικά στέκια όπου το τραγούδι των τσιγγάνων της Ανδαλουσίας και ο περήφανος χορός, ήταν πόλος έλξης για τους τουρίστες.

«Είναι απολύτως ανέφικτο να κάνουμε παραστάσεις φλαμένκο ή οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής ή καλλιτεχνικού δρώμενου με χωρητικότητα που είναι περίπου το 20% του συνηθισμένου. Οικονομικά είναι αδύνατο, οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν», λέει ο Μάρτιν Γκερέρο ιδιοκτήτης του κλαμπ Casa Patas.

Οι ιδιοκτήτες ζητούν κρατική βοήθεια. Είναι ο μονόδρομος ώστε να σωθούν αυτές οι παραδοσιακές σκηνές που δίνουν δουλειά στο 90% των καλλιτεχνών που ασχολούνται με το φλαμένκο

«Το Casa Patas κλείνει, άλλα κλαμπ θα αδρανοποιηθούν, άλλα θα χρεοκοπήσουν, εννοώ ότι οι σκηνές θα κλείσουν για μερικούς μήνες ακόμη και χρόνια, αλλά το φλαμένκο θα επιβιώσει φυσικά», λέει ο Γκερέρο.

Το Casa Patas θεωρείται στη Μαδρίτη ως ο ναός του φλαμένκο του χορού που από το 2010 συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την Unesco.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!