Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκορωσία
[Euronews]: Κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκορωσία

[Euronews]: Κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκορωσία

Πρόκειται για μια συντονισμένη κίνηση που έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει σκληρά τη Λευκορωσία ή τουλάχιστον εκείνους που έχουν την εξουσία. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και ο Καναδάς επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις στο καθεστώς του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο ως τιμωρία για την αναγκαστική προσγείωση μιας πτήσης της Ryanair και την κράτηση ενός ακτιβιστή της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε εγκρίνει όσον αφορά στη Λευκορωσία το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που απαριθμεί 96 άτομα και οντότητες στοχεύοντας εκείνους που βρίσκονται πίσω από την αεροπειρατεία του αεροσκάφους με τον κ. Προτάσεβιτς. Έχουμε επίσης εγκρίνει επιλογές για στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις»,τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ,επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας συνόψισε τη σκληρή στάση απέναντι στη Λευκορωσία λέγοντας: «Δεν θα επιβάλουμε πλέον κυρώσεις σε άτομα αλλά και σε τομείς της οικονομίας που είναι σημαντικοί για το καθεστώς. Θέλουμε να κάνουμε το καθεστώς του Λουκασένκο να στεγνώσει οικονομικά»

Όλα μπαινουν στο στοχαστρο όπως πετρελαιο, καπνός και ποτάσα, ένα αλάτι που χρησιμοποιείται στα λιπάσματα, το οποίο αποτελεί μεγάλη πηγή συναλλάγματος για τη Λευκορωσία.Απαγορεύεται επίσης στις τράπεζες της ΕΕ να προσφέρουν δάνεια ή επενδυτικές υπηρεσίες.

Ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς και η φίλη του, Σοφία Σαπέγκα, συνελήφθησαν αφού μεταφέρθηκαν από αεροπορική πτήση της Ράιανεαρ , η οποία είχε κάνει εκτροπή στο Μινσκ καθ ‘οδόν από την Αθήνα προς το Βίλνιους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!