Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Τουρκία επέλεξε τον δρόμο της αδιαλλαξίας
[Euronews]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Τουρκία επέλεξε τον δρόμο της αδιαλλαξίας

[Euronews]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Τουρκία επέλεξε τον δρόμο της αδιαλλαξίας

Για ένα κόσμο που έχει αλλάξει δραματικά εξ αιτίας της πανδημίας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ομιλία του πρωθυπουργού που έγινε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα λόγω της Covid-19 εστίασε επίσης στην διαρκώς εντεινόμενη κλιματική αλλαγή αλλά και στην πρόσφατα εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ η Ελλάδα επέλεξε τον δρόμο του διαλόγου με καλή πίστη, η Τουρκία επέλεξε τον δρόμο της αδιαλλαξίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Χωρίς αμφιβολία οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν το Διεθνές Δίκαιο και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και όλων των κρατών-μελών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν θα μένουν αναπάντητες, όταν απειλούν κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης..

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο φλέγον μεταναστευτικό ζήτημα εστιάζοντας στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Μόρια της Λέσβου για να καταδείξει όπως είπε την τεράστια πρόκληση που δημιουργεί η μαζική μετανάστευση, ιδίως στα νότια σύνορα της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της αυτό το ζήτημα. Λάβαμε ανεκτίμητη υποστήριξη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Ενώ οι αριθμοί των μεταναστών στη χώρα μας μειώνονται, το Λιμενικό Σώμα μας εξακολουθεί να σώζει χιλιάδες απελπισμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα νερά της Μεσογείου κάθε χρόνο» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!