Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι σύνορα της ΕΕ
[Euronews]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι σύνορα της ΕΕ

[Euronews]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι σύνορα της ΕΕ

Το μέλλον της Ευρώπης, η αντιμετώπιση της πανδημίας και το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, καθώς και η εργαλειοποίηση των μεταναστών από τρίτες χώρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ίνγκριντα Σιμονιτέ. «Συμφωνήσαμε να συντονίσουμε τις κοινές θέσεις μας στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο» δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι δεσμευμένη να προστατεύει τα σύνορά της -τα οποία είναι και τα σύνορα της ΕΕ- διασφαλίζοντας παράλληλα πάντοτε τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Συζητήσαμε εκτενώς τις σημαντικές μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται αυτή την περίοδο η Λιθουανία στα ανατολικά σύνορά της με τη Λευκορωσία. Τα προβλήματα αυτά -όπως συζητήσαμε- είναι παρόμοιας φύσης με αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Χαρακτηρίζονται από επίμονες μεταναστευτικές ροές σε συνδυασμό, κατά καιρούς, με μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τρίτης χώρας να ασκήσει πολιτική πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της μετανάστευσης, που χρησιμοποιείται ως ένα εργαλείο προβολής γεωπολιτικής ισχύος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι η Λιθουανία τελευταία βιώνει αντίστοιχες προκλήσεις και δυναμικές. «Εξέφρασα στην Ίνγκριντα την πλήρη στήριξή μου. Αυτό που κάνει η Λευκορωσία είναι απλώς απαράδεκτο» είπε.

Επίσης επισήμανε ότι «η εργαλειοποίηση ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, η εκμετάλλευση της κατάστασης, μέσω fake news, η εκμετάλλευση της επιθυμίας τους να μεταναστεύσουν, και η ενθάρρυνση να ξεκινήσουν αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια αποτελούν σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!