Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: To Yπ. Υγείας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με τις νέες χαλαρώσεις
[Euronews]: Κύπρος: To Yπ. Υγείας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με τις νέες χαλαρώσεις

[Euronews]: Κύπρος: To Yπ. Υγείας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με τις νέες χαλαρώσεις

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών σε σχέση με τις νέες χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, το SafePass και τι ισχύει, μεταξύ άλλων, για συναθροίσεις σε οικίες και αλλού και για χώρους εστίασης δίνει το Υπουργείο Υγείας. Διευκρινίζεται ότι η παρουσίαση SafePass είναι απαραίτητη για μετάβαση στους εσωτερικούς χώρους των υποστατικών εστίασης. Για τους εξωτερικούς χώρους δεν απαιτείται η προσκόμιση SafePass.

Από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και από τις 10 Ιουνίου, η απαγόρευση μετακινήσεων τερματίζεται. Από 29/5 έως και 9/6 επιτρέπεται η μετακίνηση κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας (1 το βράδυ με 5 το πρωί) για σκοπούς εργασίας από και προς τους χώρους εργασίας με την παρουσίαση του Εντύπου Α, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη και το οποίο πιστοποιεί την αναγκαιότητα μετακίνησης τις πιο πάνω ώρες, για σκοπούς αδήριτης και επείγουσας ανάγκης, δηλαδή για μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και για μετάβαση για παροχή επείγουσας βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτό-εξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτό-προστατευθούν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για μετάβαση σε συγκεκριμένους χώρους είναι η προσκόμιση ενός από τα πιο κάτω αποδεικτικά στοιχεία:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων, ή

Αποδεικτικό ότι ένα άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, ή

Εάν δεν ισχύει ένα από τα πιο πάνω, και ως προσωρινή λύση μέχρι να προχωρήσει περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, δίνεται η επιλογή στους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!