Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Κύπρος: Ξαναζωντανεύουν οι παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου
[Euronews]: Κύπρος: Ξαναζωντανεύουν οι παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου

[Euronews]: Κύπρος: Ξαναζωντανεύουν οι παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου

Ξαναζωντανεύουν δειλά – δειλά οι παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου στη Λευκωσία το καλοκαίρι μετά από την μακρά παύση που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά με δυσκολίες.

«Ως Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ετοιμάζουμε μια καλοκαιρινή εκδοχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας το οποίο το σχεδιάζουμε με στόχο να πραγματοποιηθεί και εντός και εκτός θεάτρου», αναφέρει ο Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας Γιώργος Παπαγεωργίου στο ΚΥΠΕ.

«Απώτερος σκοπός μας ήταν οι αίθουσες που κουβαλούν πολλή ιστορία να μην μείνουν νεκρές για έξι συνεχόμενους μήνες», λέει.

Σε σχόλιο ότι το θέατρο είναι και βιοπορισμός για πολλούς ανθρώπους ο κ. Παπαγεωργίου απαντάει ότι το επόμενο βήμα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας θα είναι να αποταθεί στο ΔΣ «για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φέρουμε μέσα μικρές θεατρικές και μουσικές ομάδες οι οποίες διέκοψαν τις παραστάσεις τους λόγω των μέτρων και να τους στηρίξουμε».

Διευκρινίζει ότι και το Θέατρο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες οπότε ο στόχος θα είναι «να τους στηρίξουμε και να μας στηρίξουν με απώτερο σκοπό να υπάρχει μια συνεχής ροή πολιτισμού στην πόλη».

Σε ερώτηση πότε θα γίνει το Φεστιβάλ αναφέρει ότι είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους συνεργάτες και ελπίζουμε να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου. Ερωτηθείς για το που θα γίνουν οι εξωτερικές παραστάσεις που προγραμματίζονται απαντάει ότι αυτές θα γίνουν μπροστά από την πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!