Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – Τζ. Γκάρμπερ: Έχουμε κοινή δέσμευση για μεγαλύτερη σταθερότητα, ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο
[Euronews]: Κύπρος – Τζ. Γκάρμπερ: Έχουμε κοινή δέσμευση για μεγαλύτερη σταθερότητα, ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο

[Euronews]: Κύπρος – Τζ. Γκάρμπερ: Έχουμε κοινή δέσμευση για μεγαλύτερη σταθερότητα, ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο

«Το Κέντρο CYCLOPS αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως ανέφεραν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και των ΗΠΑ (Χριστοδουλίδης και Μπλίνκεν) αυτή την εβδομάδα, έχουμε κοινή δέσμευση για μεγαλύτερη σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ.

Η κυρία Γκάρμπερ επισκέφθηκε και επιθεώρησε τα κατασκευαστικά έργα για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Θαλάσσιων Συνόρων, της Ανοικτής Θάλασσας και της Ασφάλειας των Λιμένων CYCLOPS, στη Λάρνακα, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, μιλώντας για υπερσύγχρονη εγκατάσταση στην Κύπρο, η οποία «θα μας βοηθήσει στη συνεργασία και θα καταφέρει να φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην περιοχή.

«Μέσω αυτής της συνεργασίας, θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τις περιφερειακές δυνατότητες στους τομείς της ασφάλειας των συνόρων και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τις χώρες της περιοχής και όχι μόνο».

Η Αμερικανίδα πρέσβης ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Εξωτερικών «για τη δέσμευση του να ενισχύσει τις σχέσεις ΗΠΑ και Κύπρου», αλλά και τον δήμαρχο (Λάρνακας) για την προθυμία του να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση σ’ αυτό το χώρο, που «ελπίζουμε ότι θα φέρει αρκετούς ανθρώπους από άλλες χώρες για να δουν τις ομορφιές της Κύπρου αλλά και της Λάρνακας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!