Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – Τουρισμός: “Χαμένος”και “δύσκολος” μήνας ο Ιούλιος λέει ο Σ. Περδίος
[Euronews]: Κύπρος – Τουρισμός: “Χαμένος”και “δύσκολος” μήνας ο Ιούλιος λέει ο Σ. Περδίος

[Euronews]: Κύπρος – Τουρισμός: “Χαμένος”και “δύσκολος” μήνας ο Ιούλιος λέει ο Σ. Περδίος

“Χαμένο” και “δύσκολο” μήνα χαρακτήρισε τον Ιούλιο ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, προσθέτοντας ωστόσο πως σε καμία περίπτωση το Υφυπουργείο του δεν βάζει τον τουρισμό πάνω από την δημόσια υγεία.

Ο κ. Περδίος ανέφερε πως η τουριστική κίνηση τον Ιούλιο υπολογίζεται, στο 25%- 30% των περσινών αφίξεων και προς το παρών δεν αλλάζει ο στόχος του Υφυπουργείου για τον Αύγουστο αλλά και για το υπόλοιπο της χρονιάς. Παρατήρησε δε πως αν και σε σε κάποιο στάδιο μέσα στον Ιούνιο υπήρξε θετική εξέλιξη από την Γερμανία και το Ισραήλ, εντούτοις οι εξελίξεις για τον Ιούλιο δεν είναι θετικές.

Δυστυχώς σημείωσε, το Ισραήλ βγήκε εκτός παιχνιδιού τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιουλίου, από τη Γερμανία η ζήτηση δεν ήταν η αναμενόμενη λόγω κυρίως της ψυχολογίας, όπως είπε, του ταξιδιώτη και δεν έχει να κάνει κάτι με την Κύπρο, σημειώνοντας πως παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν πάρα πολλές χώρες.

Επιπρόσθετα ο κ. Περδίος ανέφερε πως κάτι άλλο που τις τελευταίες μέρες είδε τα φώτα της δημοσιότητας, είναι η σχετική επιδημιολογική λίστα της ΕΕ, η οποία αφήνει εκτός τουλάχιστον μέχρι την επόμενη επιδημιολογική αξιολόγηση τις δύο επόμενες εβδομάδες σημαντικές χώρες για την Κύπρο, όπως είναι το Ισραήλ, ο Λίβανιος, η Ρωσία, η Ουκρανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!