Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Στο κόκκινο ο συναγερμός – Κάτω των 25 χρόνων τουλάχιστον το 55% των κρουσμάτων
[Euronews]: Κύπρος: Στο κόκκινο ο συναγερμός – Κάτω των 25 χρόνων τουλάχιστον το 55% των κρουσμάτων

[Euronews]: Κύπρος: Στο κόκκινο ο συναγερμός – Κάτω των 25 χρόνων τουλάχιστον το 55% των κρουσμάτων

Στο κόκκινο βρίσκεται ο συναγερμός εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων, που αν δεν προσέξουμε θα εκτοξευθούν στα χίλια, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τον κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους, να εμβολιαστούν για να μην έχουμε χειρότερα.

Παρόλες τις παροτρύνσεις και νουθεσίες, είπε, φαίνεται ότι εξακολουθούμε να συμπεριφερόμαστε ως ο ιός να έχει φύγει από την κοινότητα – τα χθεσινά αποτελέσματα των 787 κρουσμάτων μας δεικνύουν ότι ο ιός είναι μαζί μας και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό μετάδοσης λόγω συμπεριφορών τις οποίες δεν εννοούμε να σταματήσουμε τη δεδομένη στιγμή για να περιορίσουμε την εξάπλωση.

«Είμαστε περίπου μόλις 160 περίπου κρούσματα από τον αριθμό που είχαμε πριν πάρουμε τα τελευταία αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Φυσικά τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει, έχει αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη», σημείωσε.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε ηλικίες κάτω των 40 χρόνων, πολύ περισσότερο κάτω των 25 χρόνων, όπου εντοπίζεται τουλάχιστον το 55% των κρουσμάτων.

«Επομένως, πρόκειται για νεαρότερα άτομα, τα οποία ναι μεν νοσούν και κάποια από αυτά νοσούν βαριά και εισάγονται και στα νοσοκομεία, αλλά δεν θα δούμε τη σοβαρότητα της νόσησης, όπως είχαμε σε γηραιότερα άτομα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα ο ιός δεν θα προχωρήσει προς τα άνω διότι κάποιοι που είναι θετικοί ίσως έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένα άτομα, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!