Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Στο Υπουργικό σήμερα πιθανά νέα μέτρα – Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένει η χώρα στο χάρτη ECDC
[Euronews]: Κύπρος: Στο Υπουργικό σήμερα πιθανά νέα μέτρα – Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένει η χώρα στο χάρτη ECDC

[Euronews]: Κύπρος: Στο Υπουργικό σήμερα πιθανά νέα μέτρα – Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένει η χώρα στο χάρτη ECDC

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί μετά την αναβολή της συνεδρίας την Τετάρτη και τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την επιδημιολογική ομάδα για πιθανή λήψη νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού θα συζητηθεί η πιθανή λήψη νέων μέτρων, προς αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το φως των αυξημένων κρουσμάτων COVID-19, είπε ότι στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας και της επιδημιολογικής ομάδας, επρόκειτο να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” και από πληροφορίες του, φαίνεται πως το Υπουργικό θα αποφασίσει για SafePass παντού, τέλος στο χορό και τα λικνίσματα και τέρμα οι κατασκηνώσεις.

Από την υποχρέωση των πολιτών για παρουσίαση SafePass εξαιρούνται μόνο οι παραλίες και τα φαρμακεία, ενώ σε ό,τι αφορά τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και τους χώρους εστίασης γενικά, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η απαγόρευση του χορού. Μάλιστα, το μέτρο αυτό θεωρείται επιεικές από πλευράς των αρμοδίων Αρχών, αφού τα κέντρα διασκέδασης αποτελούν τις κύριες εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Εστίες μετάδοσης του ιού αποτελούν και οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, και κυρίως οι παιδικές κατασκηνώσεις οι οποίες, εάν τελικά εγκριθούν τα όσα συζητήθηκαν στη διυπουργική επιτροπή, θα αναστείλουν τη λειτουργία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!