Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Στην “πράσινη” λίστα οι περισσότερες χώρες της ΕΕ – Στην “κόκκινη” η Βρετανία
[Euronews]: Κύπρος: Στην “πράσινη” λίστα οι περισσότερες χώρες της ΕΕ – Στην “κόκκινη” η Βρετανία

[Euronews]: Κύπρος: Στην “πράσινη” λίστα οι περισσότερες χώρες της ΕΕ – Στην “κόκκινη” η Βρετανία

Στην “κόκκινη” λίστα της Κύπρου έχει περάσει πλέον η Βρετανία, σε ότι αφορά τα ταξίδια, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα.

Στην πράσινη λίστα βρίσκονται πλέον αρκετές χώρες της ΕΕ, ενώ η Ρωσία παραμένει στο κόκκινο. Βρετανία και Ρωσία είναι οι δύο χώρες από τις οποίες η Κύπρος συνήθως υποδέχεται αρκετούς τουρίστες.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 18 Φεβρουαρίου 2021, αναφορικά με το Σχέδιο Δράσης σταδιακής επανέναρξης των πτήσεων και της επαναλειτουργίας των αερολιμένων, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας προέβη σε επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας των διαφόρων χωρών ως προς τη νόσο COVID-19.

Η ταξινόμηση για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας στις Κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί ή Κόκκινη, στηρίζεται σε αυτή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όσον αφορά τις τρίτες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Λευκορωσία, Κατάρ, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αρμενία, Γεωργία, Μπαχρέιν), επιπρόσθετα από 1/6/21 το Κουβέιτ και τον Καναδά όπως και επίσης όσες επιπρόσθετες χώρες συμπεριλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο κατάλογο της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (EU) 2021/89, για τη σταδιακή κατάργηση των προσωρινών περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, αυτές αξιολογούνται επιδημιολογικά από το Υπουργείο Υγείας και ταξινομούνται σε Πράσινη, Πορτοκαλί και Κόκκινη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!