Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Σύσταση για εμβόλια τεχνολογίας mRNA για κάτω των 50 ετών
[Euronews]: Κύπρος: Σύσταση για εμβόλια τεχνολογίας mRNA για κάτω των 50 ετών

[Euronews]: Κύπρος: Σύσταση για εμβόλια τεχνολογίας mRNA για κάτω των 50 ετών

Το θέμα με το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει λήξει μέχρι το απόγευμα, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στο Προεδρικό.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι αναμένει την τεκμηριωμένη απάντηση των συμβούλων του Υπουργείο και αν η απάντηση των συμβούλων δεν είναι επαρκής και τεκμηριωμένη, τότε το Υπουργείο θα αποταθεί στο εξωτερικό και στα αρμόδια σώματα που μπορούν να το συμβουλεύσουν. Ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν παίζει με την υγεία του κόσμου και για αυτό το λόγο ζήτησε την άποψη των επιστημόνων για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πρόσθεσε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου δεν επηρεάζεται και ότι ο κόσμος θα πρέπει προχωρεί στη λήψη της, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ειδικοί στην Κύπρο. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα προχωρήσει ο επαναπρογραμματισμός της δεύτερης δόσης, ότι υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση που οφειλόταν στην καθυστέρηση παραλαβής των εμβολίων από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αφού με την συγκεκριμένη εταιρεία υπάρχει μια ανακολουθία σχετικά με την προμήθεια. Τα εμβόλια που έπρεπε να παραληφθούν την προηγούμενη εβδομάδα θα παραληφθούν την ερχόμενη Κυριακή, είπε, και θα αρχίσει ο επανακαθορισμός της δεύτερης δόσης.

Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί, αφού μόνο έτσι, όπως ανέφερε θα υπάρχει επαρκής προστασία.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα συμβουλευτούν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, είπε ότι ο ΕΜΑ έχει ήδη δώσει οδηγίες για το θέμα ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος οργανισμός και έχει εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!