Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Συνέντευξη Αναστασιάδη για «χρυσά» διαβατήρια και Κυπριακό
[Euronews]: Κύπρος: Συνέντευξη Αναστασιάδη για «χρυσά» διαβατήρια και Κυπριακό

[Euronews]: Κύπρος: Συνέντευξη Αναστασιάδη για «χρυσά» διαβατήρια και Κυπριακό

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί εάν αποδειχτεί εμπλοκή του στο ζήτημα με το πρόγραμμα απόδοσης υπηκοότητας της Κύπρου.

Ο Κύπριος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Σίγμα και μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τα διαβατήρια και για την διαδικασία που έχει ξεκινήσει η Κομισιόν.

«Αν υπήρξε παρανομία αν δόθηκε διαβατήριο σε πολίτη τρίτης χώρας που δεν δικαιούτο και βεβαίως εγείρεται θέμα. Δυο πολιτογραφήσεις για τις οποίες γινόταν αναφορά έγιναν επί εποχής της προηγούμενης διακυβέρνησης. Το 2011. Ο ένας εξ αυτών έχει εταιρεία που είναι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Υπέστη διοικητικό πρόστιμο από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου είναι επίσης εγγεγραμμένη η εταιρεία του. O άλλος, ο οποίος όντως φαίνεται να καταζητείται, το 2016 πολιτογραφήθηκε όχι επί των ημερών μας αλλά νομίζω επί ημερών που ήταν Υπουργός η Ελένη Μαύρου. Πρέπει να φέρει ευθύνη το δικηγορικό; Αν διαφανή ότι υπήρξε παρέμβαση για να τους δοθεί το διαβατήριο, τότε αποδέχομαι ότι φέρω ευθύνη».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στις υπόνοιες περί εμπλοκής της εταιρείας του γαμπρού του στο πρόγραμμα.

«_Η εταιρεία του γαμπρού μου που λέγεται, υπήρχε 10 χρόνια προτού γίνει γαμπρός μου. Και είναι ένα καταξιωμένο παιδί που ασχολείται κατά κύριο λόγο με οικιστικά ακίνητα. Έχουν ανεγείρει μόνο μια πολυόροφη οικοδομή που θα απευθύνετο σε επενδυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!