Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Πτώση κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα
[Euronews]: Κύπρος: Πτώση κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα

[Euronews]: Κύπρος: Πτώση κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα

Αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ισχύουν από σήμερα τότε θα υπάρξει σταδιακή μείωση και σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει πτώση των αριθμών, δήλωσε το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Μαρία Κολιού, καλώντας τον κόσμο να επιδείξει υπευθυνότητα και να τα εφαρμόσει για το καλό όλων.

Σημείωσε ωστόσο ότι οι τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων που καταγράφονται θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες ενώ σιγά-σιγά θα αρχίσουν να υποχωρούν. «Πιστεύω ότι αν δουλέψουν πράγματι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, σε δέκα ημέρες με δύο εβδομάδες θα δούμε πτώση των αριθμών», είπε.

Κληθείσα να σχολιάσει αν είναι επαρκή τα μέτρα, η Δρ Κολιού ανέφερε ότι αυτό θα το δούμε στην συνέχεια. «Τα προηγούμενα μέτρα έδειξαν ότι δεν προκαλούν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων αφού οι αριθμοί μας είναι σταθεροποιημένοι την τελευταία εβδομάδα. Φυσικά έχουμε αύξηση των εισαγωγών στις Εντατικές, που αυτό δείχνει επιδείνωση. Όμως, δεν είναι κάτι που προκλήθηκε διότι δεν επαρκούσαν τα μέτρα. Με τα νέα μέτρα, θα ενισχυθεί κι άλλο η δράση των προηγούμενων μέτρων. Αν είναι επαρκή ή όχι χρειάζεται χρόνος για να δούμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Μέτρα, εξήγησε, που αφορούν την δημόσια υγεία εξαρτάται πώς εφαρμόζονται από την πλειοψηφία του κόσμου. Σημείωσε ότι όσα καλά μέτρα και να παρθούν, όσο τέλεια και να είναι, εξαρτάται πόσο καλά θα τα εφαρμόσει ο καθένας με την υπευθυνότητα που τον χαρακτηρίζει για να μπορέσουν να υλοποιηθούν και να δράσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!