Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος -Πόρισμα Ερευνητικής Επιτροπής για πολιτογραφήσεις: Ενδεχόμενες πολιτικές & ποινικές ευθύνες
[Euronews]: Κύπρος -Πόρισμα Ερευνητικής Επιτροπής για πολιτογραφήσεις: Ενδεχόμενες πολιτικές & ποινικές ευθύνες

[Euronews]: Κύπρος -Πόρισμα Ερευνητικής Επιτροπής για πολιτογραφήσεις: Ενδεχόμενες πολιτικές & ποινικές ευθύνες

Το τελικό πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ` εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών στην Κύπρο, παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Μύρωνας Νικολάτος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νικολάτου υπάρχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες και καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, καθώς κατά την κρίση της επιτροπής υπήρξε μαζική παρανομία, δηλαδή υπέρβαση του σχετικού νόμου τόσο από το εκάστοτε υπουργικό συμβούλιο, όσο και από δικηγόρους, λογιστές κτηματομεσίτες, developers και θεσμούς που δεν ανταποκρίθηκαν.

Το πόρισμα της επιτροπής αποτελείται από 780 σελίδες και συνοδεύεται από 5000 σελίδες παραρτήματα και αφορούσε αιτήσεις για συνολικά 6.779 αλλοδαπούς επενδυτές. Όπως ανέφερε ο Μύρωνας Νικολάτος η επιτροπή ενέργησε με τρόπο ορθό, δίκαιο και αμερόληπτο με σεβασμό στις αρχές δικαιοσύνης των φυσικών προσώπων. «Εξαιτίας του σύντομου διαστήματος δεν κατέστη δυνατό να προσέλθουν για κατάθεση στην επιτροπή όλοι οι επηρεαζόμενοι. Όλες οι παραστάσεις μέχρι την 1ή Ιουνίου λήφθηκαν υπόψιν. Μέχρι τις 17 Αυγούστου του 2020», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάτο από τους 6.779 πολιτογραφήσεις προκύπτει πως οι 3609 ή το 53% ήταν εκτός πλαισίου και αφορούσαν οικογένειες επενδυτών ή διευθυντικά στελέχη εταιρειών. Από το υπόλοιπο 47%, το 66% ικανοποιούσε όλα τα κριτήρια. Σημείωσε επίσης πως το 92% των επενδυτών ικανοποιούσε το οικονομικά κριτήρια και το 88% ικανοποιούσε την μόνιμη κατοικία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!