Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – πυρκαγιά: Εικόνες απόλυτης καταστροφής
[Euronews]: Κύπρος – πυρκαγιά: Εικόνες απόλυτης καταστροφής

[Euronews]: Κύπρος – πυρκαγιά: Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στην Κύπρο.

Η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου από τον Αραπακά και έφτασε μέχρι την ορεινή Λάρνακα άφησε πίσω της μόνο στάχτη.

Πάνω από 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης κάηκαν. Τουλάχιστον 50 κατοικίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου η πυρκαγιά κατέκαυσε τελικά 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, μεταξύ των οποίων σπίτια, αυτοκίνητα και άλλες περιουσίες. Ηταν η χειρότερη πυρκαγιά από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, φυσικά μετά τις πυρκαγιές της τουρκικής εισβολής του 1974».

Εξήγησε ακόμα ότι «το μέγεθος της πυρκαγιάς ήταν πέντε φορές η έκταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Σαϊττά και τρεις φορές την έκταση της φωτιάς στη Σολιά, η οποία όμως έκαιγε για τέσσερις ολόκληρες μέρες. Το μένος που είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε άλλες περιοχές, ήταν τέτοιο που σε πέντε μόλις ώρες έκαψε τριπλάσια έκταση από αυτήν που κάηκε στην φωτιά της Σολιάς που έκαιγε για τέσσερις μέρες».

Πρόσθεσε ότι «η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο η πυρκαγιά δεν είναι ακόμα υπό πλήρη έλεγχο, αλλά η κατάσταση σαφώς είναι καλύτερη σε σχέση με το πρωϊ» είπε και σημείωσε πως «στη περίμετρο των 40 χιλιομέτρων συνεχίζουμε να έχουμε αναζωπυρώσεις, αλλά είναι μειωμένες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!