Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Όλα τα κίνητρα για την προώθηση των εμβολιασμών – Οι πέντε πυλώνες δράσεων
[Euronews]: Κύπρος: Όλα τα κίνητρα για την προώθηση των εμβολιασμών – Οι πέντε πυλώνες δράσεων

[Euronews]: Κύπρος: Όλα τα κίνητρα για την προώθηση των εμβολιασμών – Οι πέντε πυλώνες δράσεων

Σειρά μέτρων για την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος της Κύπρου αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο.

Λίγο πριν τις 23.00 ο νέος υπουργός υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, έκανε ανακοινώσεις, υπογραμμίζοντας πως «επιδίωξή μας παραμένει η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας. Απευθυνόμαστε κυρίως στους νέους μας, στο μέλλον αυτού του τόπου, και τους καλούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους. Για να προστατεύσουν πρωτίστως τους εαυτούς τους. Και στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειάς τους, τους γονείς τους, τον παππού και την γιαγιά, το σύνολο της κοινωνίας μας γενικότερα.

Επιδίωξή μας είναι να ανοίξουμε την πύλη της ελευθερίας μας. Και ζητούμε από τους νέους μας να κάνουν το πρώτο βήμα! Να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να στείλουμε το μήνυμα ότι σε αυτόν τον αγώνα, όλοι είμαστε ενωμένο»ι.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μια σειρά μέτρων που χωρίζονται σε πέντε πυλώνες, ως ακολούθως:

Πυλώνας 1: Παραχώρηση κινήτρων για ενθάρρυνση και επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος

Παραχώρηση επιδόματος διακοπών σε εμβολιασμένους από τις 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου. Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υφυπουργείο Τουρισμού την ερχόμενη Δευτέρα.

Παραχώρηση πενθήμερης τιμητικής άδειας σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι 31η Αυγούστου 2021. Οι τιμητικές ημέρες θα χορηγηθούν στους εθνοφρουρούς της 2020 ΕΣΣΟ όσο και στους στρατεύσιμους της 2021 ΕΣΣΟ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!