Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Οδηγίες Αναστασιάδη για να ενισχυθεί το πλαίσιο αντιμετώπισης πυρκαγιών
[Euronews]: Κύπρος: Οδηγίες Αναστασιάδη για να ενισχυθεί το πλαίσιο αντιμετώπισης πυρκαγιών

[Euronews]: Κύπρος: Οδηγίες Αναστασιάδη για να ενισχυθεί το πλαίσιο αντιμετώπισης πυρκαγιών

Οδηγίες για να προχωρήσουν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για ενίσχυση του πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αποφεύγοντας, εκεί που είναι εφικτό, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του στο Προεδρικό.

Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες, εντός δεκαπενθημέρου, να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, μετά την σύσκεψη για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην οποία συμμετείχαν όλα τα αρμόδια Υπουργεία, Υπηρεσίες και φορείς της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι καταγράφηκε η πρόοδος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, πιο συγκεκριμένα από το 2016 μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπιση τέτοιου τύπου κρίσεων, ενώ έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην τριετία 2021-2023, όπως σημείωσε, είτε μέσω των κρατικών προϋπολογισμών είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι δαπάνη 18 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπεται μέσω του Ταμείου και επιπλέον 10 εκ. ευρώ μέσω των κρατικών προϋπολογισμών.

«Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα», σημείωσε.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι «καταγράφηκαν συγκεκριμένα μέτρα για ενίσχυση του πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, όπως, για παράδειγμα, είναι η ενίσχυση των μεθόδων επικοινωνίας μεταξύ των Υπηρεσιών, η αναβάθμιση του θεσμού των εθελοντών, η ενίσχυση του πλαισίου πρόληψης, η περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας, η αυστηριοποίηση του νομοθετικού πλαισίου και η αμεσότερη επίταξη ιδιωτικών μέσων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!