Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Νέα επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας των χωρών σε ισχύ από 1η Απριλίου
[Euronews]: Κύπρος: Νέα επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας των χωρών σε ισχύ από 1η Απριλίου

[Euronews]: Κύπρος: Νέα επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας των χωρών σε ισχύ από 1η Απριλίου

Σε νέα επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας των διαφόρων χωρών ως προς τη νόσο COVID-19 προέβη η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας από την 1η Απριλίου, η Ιρλανδία από την Πορτοκαλί Κατηγορία μετακινείται στην Κόκκινη Κατηγορία.

Εξάλλου, βάσει της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για το νέο σχέδιο δράσης επανέναρξης πτήσεων από 1η Απριλίου οι τρίτες χώρες που περιλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο κατάλογο της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και οι επιπλέον 16 τρίτες χώρες που συμπεριλήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούν μέχρι την Κόκκινη Κατηγορία. Επομένως από τις τρίτες χώρες που ήδη κατηγοριοποιούνται από 1η Μαρτίου οι πιο κάτω χώρες θα μετακινηθούν από την Γκρίζα Κατηγορία στην Κόκκινη Κατηγορία: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουκρανία, Ιορδανία, Λίβανος, Αίγυπτος, Λευκορωσία. Επίσης, η Ρουάντα θα μετακινηθεί από γκρίζα σε κόκκινη κατηγορία.

Το Υπουργείο αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 18 Φεβρουαρίου 2021, αναφορικά με το Σχέδιο Δράσης σταδιακής επανέναρξης των πτήσεων και της επαναλειτουργίας των αερολιμένων και σημειώνει ότι η ταξινόμηση για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας στις Κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί ή Κόκκινη, στηρίζεται σε αυτή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!