Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Νέα εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σε σχέση με τα ταξίδια
[Euronews]: Κύπρος: Νέα εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σε σχέση με τα ταξίδια

[Euronews]: Κύπρος: Νέα εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σε σχέση με τα ταξίδια

Επικαιροποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID-19, η οποία τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στη νέα κατηγοριοποίηση, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ουρουγουάη, ταξινομούνται από την Κόκκινη Κατηγορία στην Πορτοκαλί.

Η ταξινόμηση για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας στις Κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί ή Κόκκινη, στηρίζεται σε αυτή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Οσον αφορά τις τρίτες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Λευκορωσία, Κατάρ, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αρμενία, Γεωργία, Μπαχρέιν), επιπρόσθετα από 1/6/21 το Κουβέιτ και τον Καναδά, όπως και επίσης όσες επιπρόσθετες χώρες συμπεριλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο κατάλογο της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (EU) 2021/89, για τη σταδιακή κατάργηση των προσωρινών περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, αυτές αξιολογούνται επιδημιολογικά από το Υπουργείο Υγείας και ταξινομούνται σε Πράσινη, Πορτοκαλί και Κόκκινη.

Η πιο κάτω κατηγοριοποίηση των χωρών, βάσει της επιδημιολογικής εκτίμησης κινδύνου, είναι εξαιρετικά δυναμική και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή, καθώς η πανδημία εξελίσσεται και τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβάλλονται. Για τον σκοπό αυτό, θα ανακοινώνονται νέα στοιχεία και θα επικαιροποιείται συχνά ο κατάλογος των χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!