Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Κύπρος μετράει τις πληγές της από την πυρκαγιά
[Euronews]: Η Κύπρος μετράει τις πληγές της από την πυρκαγιά

[Euronews]: Η Κύπρος μετράει τις πληγές της από την πυρκαγιά

Τις πληγές της μετράει η Κύπρος μετά το καταστροφικό πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς στα ορεινά Λεμεσού και Λάρνακας.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το πρωί της Δευτέρας, αφού πρώτα κατέκαψε περίπου 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών και γεωργικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με τη δορυφορική υπηρεσία χαρτογράφησης της ΕΕ, η καμένη έκταση υπολογίζεται στα 3.134 εκτάρια.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη δορυφορική υπηρεσία χαρτογράφησης της Κομισιόν, μέσω του δορυφόρου Copernicus καταγράφουν μέχρι στιγμής 3.134 εκτάρια καμένη έκταση, 347 καμένα κτίρια κατοικιών, 2.366 εκτάρια δάσους και 2.482 εκτάρια γεωργικών εκτάσεων.

Όπως αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία της Κομισιόν που λαμβάνει και δημοσιεύει τα δεδομένα από το δορυφόρο, “το απόγευμα της 3ης Ιουλίου, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή της Λεμεσού, σπίτια καταστράφηκαν και μεγάλες περιοχές πευκοδάσους και άλλης βλάστησης κάηκαν σε λίγες ώρες. Το χωριό Αρακαπάς εκκενώθηκε, καθώς και τα όρια της περιοχής με Λάρνακα, Μελίνη, Ορά, Οδού, Συκόπετρα και Επταγώνια, Αγίους Βαβατσινιάς και Βαβατσινιά”.

Καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις

Οδηγίες έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στους αρμόδιους Υπουργούς, μεταξύ άλλων, για κατάθεση εισηγήσεων στο Υπουργικό της Τετάρτης για τη λήψη των πρώτων μέτρων με στόχο την οικονομική στήριξη των πληγέντων, καθώς και την αξιολόγηση των υπολοίπων πτυχών που προκύπτουν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήθελε για μία ακόμη φορά «να εκφράσει τη βαθύτατη του θλίψη για την απώλεια ζωών κατά την διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα και να επαναλάβει ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων της πύρινης τραγωδίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!