Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος : Λειτουργία κέντρων “walk-in” για εμβολιασμό από την Πέμπτη
[Euronews]: Κύπρος : Λειτουργία κέντρων “walk-in” για εμβολιασμό από την Πέμπτη

[Euronews]: Κύπρος : Λειτουργία κέντρων “walk-in” για εμβολιασμό από την Πέμπτη

Στη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων “walk-in” προχωρά το Υπουργείο Υγείας από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για την πρόσβασή τους στον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα κέντρα “walk-in” αποτελούν πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού και στοχεύουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό.

Στην Κύπρο, τα εν λόγω κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλες τις Επαρχίες και θα στεγάζονται στα υφιστάμενα Εμβολιαστικά Κέντρα, με σκοπό να εξυπηρετούν πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Προς το παρόν, στα κέντρα “walk-in” θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα που είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ με πιθανή επέκταση μελλοντικά για κάλυψη και των μη δικαιούχων ή των μη συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ. Οι εμβολιασμοί θα αφορούν νέους εμβολιασμούς, δηλαδή άτομα που θα εμβολιαστούν με την 1η δόση του εμβολίου και όχι εμβολιασμό με τη 2η δόση και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση των πολιτών (πρακτική “first-come, first-served”).

Συγκεκριμένα, στα κέντρα “walk-in” θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στις ακόλουθες τοποθεσίες:

  • Επαρχία Λευκωσίας: Κέντρο Υγείας Λατσιών
  • Επαρχία Λεμεσού: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
  • Επαρχία Λάρνακας: Λιμάνι
  • Επαρχία Πάφου: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
  • Επαρχία Αμμοχώστου: Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!