Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – Κίτρινη προειδοποίηση για θερμοκρασίες, στο «κόκκινο» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών
[Euronews]: Κύπρος – Κίτρινη προειδοποίηση για θερμοκρασίες, στο «κόκκινο» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών

[Euronews]: Κύπρος – Κίτρινη προειδοποίηση για θερμοκρασίες, στο «κόκκινο» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών

Νέα «κίτρινη» προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία την Πέμπτη εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, ενώ σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Η «κίτρινη» προειδοποίηση ισχύει την Πέμπτη, από 13.00 μέχρι 16.00. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, εξάλλου, το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι αύριο Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα παραμείνει σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού».

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!