Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Καμένη γη – Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις πληγείσες περιοχές της φονικής πυρκαγιάς
[Euronews]: Κύπρος: Καμένη γη – Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις πληγείσες περιοχές της φονικής πυρκαγιάς

[Euronews]: Κύπρος: Καμένη γη – Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις πληγείσες περιοχές της φονικής πυρκαγιάς

Τέσσερις ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στην χειρότερη και πιο καταστροφική πυρκαγιά που έζησε ποτέ η Κύπρος.

Άφησε πίσω της και μια καμένη γη. Στάχτη και αποκαϊδια. Περιουσίες κατεστραμμένες, δέντρα καμένα και τα βουνά μαύρα και ξεγυμνωμένα από το πράσινο τους.

Οι εικόνες που κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό ο Σταύρος Ιωαννίδης του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, σε ένα οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού από την πυρκαγιά, μιλάνε από μόνες τους.

Οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού από την πυρκαγιάStavros Ioannides/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και οι οικογένειες των τεσσάρων νεαρών που χάθηκαν τόσο άδικα δεν μπορούν να το πιστέψουν ακόμη. Άφησαν την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειες τους και δυστυχώς βρήκαν έναν φρικτό θάνατο από την πυρκαγιά.

Οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού από την πυρκαγιάStavros Ioannides/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Στα 3.134 εκτάρια υπολογίζει την καμένη έκταση στην Κύπρο από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το Σάββατο στην περιοχή της Λεμεσού, η δορυφορική υπηρεσία χαρτογράφησης της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη δορυφορική υπηρεσία χαρτογράφησης της Κομισιόν, μέσω του δορυφόρου Copernicus καταγράφουν μέχρι στιγμής 3.134 εκτάρια καμένη έκταση, 347 καμένα κτίρια κατοικιών, 2.366 εκτάρια δάσους και 2.482 εκτάρια γεωργικών εκτάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!