Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Ικανοποίηση για το κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
[Euronews]: Κύπρος: Ικανοποίηση για το κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία

[Euronews]: Κύπρος: Ικανοποίηση για το κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία για το κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, το οποίο όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επήλθε μετά από μακρές και έντονες διαβουλεύσεις, αλλά και προσωπικές παρεμβάσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει:

«Επετεύχθη αργά χθες βράδυ συμφωνία επί του κειμένου των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία μετά από μακρές και έντονες διαβουλεύσεις, αλλά και προσωπικές παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το κείμενο των Συμπερασμάτων, υπό τις περιστάσεις, κρίνεται ως ισοζυγισμένο και αντανακλά τις βασικές μας επιδιώξεις, τόσο επί των αναφορών και δεσμεύσεων της ΕΕ για το Κυπριακό όσο και των προϋποθέσεων και των όρων με τα οποία θα πρέπει να συμμορφωθεί η Τουρκία, ούτως ώστε να μπορέσουν να βελτιωθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά της Τουρκίας θα εξακολουθήσει να αξιολογείται καθ οδόν προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιουνίου το οποίο θα κληθεί να εξετάσει εκ νέου την κατάσταση.

Η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την ξεκάθαρη δέσμευση της ΕΕ υπέρ μιας συνολικής διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ειδικότερα δε το 1251. Παρομοίως, επικροτεί το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η ΕΕ αναφέρεται στη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κυρίως το 550 και 789.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!