Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Αισιόδοξη για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου η Επίτροπος Γιόχανσον
[Euronews]: Κύπρος:  Αισιόδοξη για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου η Επίτροπος Γιόχανσον

[Euronews]: Κύπρος: Αισιόδοξη για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου η Επίτροπος Γιόχανσον

Τη σημασία της συμφωνίας και της εφαρμογής ενός νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, με στόχο η ΕΕ να αποκτήσει ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, εξηγεί η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της Κύπρου, η κ. Γιόχανσον αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την υπογραφή του εν λόγω συμφώνου, τη μεταναστευτική κρίση, αλλά και το υπερπλήρες κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κύπρο, στο οποίο, όπως λέει διαπίστωσε θετικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, παρά τις βελτιώσεις που χρειάζεται.

Εξηγεί ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να κατανοούν το ένα τις ανάγκες του άλλου και ότι πρέπει να επιδεικνύουν αλληλεγγύη, όταν αυτό χρειάζεται. Για αυτό και το κενό, όταν δεν υπάρχει προθυμία για κάτι τέτοιο, χρειάζεται να το καλύπτει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, μέσω του οποίου θα διασφαλίζεται πως κανένα κράτος-μέλος δεν θα σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί.

Είμαι αισιόδοξη πως θα τα καταφέρουμε, αναφέρει, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία για το νέο Σύμφωνο και προσθέτει: «Σε κάποιους τομείς φαίνεται πως τα πηγαίνουμε κάπως καλύτερα και σε άλλους υστερούμε. Ένας από αυτούς είναι η αλληλεγγύη για τα κράτη-μέλη που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, ένας άλλος είναι οι επιστροφές στις χώρες προέλευσης και ένας άλλος να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν τα κατάλληλα συστήματα καταγραφής στα σύνορα, ώστε όσοι φτάνουν εκεί να έχουν τη σωστή αντιμετώπιση και προστασία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!