Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Εννέα νέα κρούσματα COVID-19
[Euronews]: Κύπρος: Εννέα νέα κρούσματα COVID-19

[Euronews]: Κύπρος: Εννέα νέα κρούσματα COVID-19

Εννέα νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν από σύνολο 2,893 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην Κύπρο στα 1,663, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, τα πέντε κρούσματα προέκυψαν από ιχνηλάτηση, τα δύο από διενέργεια τεστ από ιδιωτική πρωτοβουλία, ένα αφορά επιβάτη που έφθασε στην Κύπρο και ένα από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ένα πρόσωπο στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης προέκυψαν πέντε κρούσματα. Η μια είναι η νοσηλεύτρια από το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και είναι επαφή της νοσηλεύτριας που ανακοινώθηκε χθες.

Τα τρία πρόσωπα είναι στενές επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της νοσηλεύτριας που ανακοινώθηκαν χθες. Ένα εξ αυτών είχε συμπτώματα στις 22/9 και τα άλλα δύο είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό στην Πολωνία. Το cluster μαζί με τα 4 άτομα που ανακοινώνονται σήμερα αριθμεί πλέον 8 άτομα.

Το 5ο άτομο είναι η σύζυγος του περιστατικού που ανακοινώθηκε στις 22/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία. Ανέπτυξε συμπτώματα στις 20 Σεπτεμβρίου

Αλλα δύο κρούσματα προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, το ένα πρόσωπο υποβλήθηκε στην εξέταση με πρωτοβουλία του εργοδότη του και δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Το 2ο άτομο είναι γυναίκα που ήρθε από το Νεπάλ μέσω Κατάρ στις 18/9 για σκοπούς εργασίας και έκανε την εξέταση πριν αρχίσει δουλειά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!