Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Ένα lockdown δεν μας σώζει λέει ο επιδημιολόγος Μ. Βωνιάτης – Την Παρασκευή νέα μέτρα
[Euronews]: Κύπρος: Ένα lockdown δεν μας σώζει λέει ο επιδημιολόγος Μ. Βωνιάτης – Την Παρασκευή νέα μέτρα

[Euronews]: Κύπρος: Ένα lockdown δεν μας σώζει λέει ο επιδημιολόγος Μ. Βωνιάτης – Την Παρασκευή νέα μέτρα

Μετά το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν την Τρίτη, με τις λοιμώξεις να ξεπερνούν για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας τις χίλιες, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, συγκάλεσε σύσκεψη για τις 4 το απόγευμα με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας θα ενημερωθεί από τους επιστήμονες πώς εξελίσσεται η επιδημιολογική εικόνα, ενώ θα αποφασιστεί κατά πόσον πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας. Για σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ωστόσο αναβλήθηκε για την Παρασκευή όπου θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Ένα lockdown μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά δεν θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει για να περιοριστούν τα κρούσματα είναι να υπάρξει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ο Δρ Βωνιάτης είπε ότι «ένα μέτρο προσωρινό, το οποίο μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων είναι να γίνει και πάλι lockdown. Αλλά αν συνεχίσουμε πάλι να μην εμβολιαζόμαστε, όταν ανοίξουν οι διάφορες δραστηριότητες θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Δεν μπορούμε να κλείνουμε και να ανοίγουμε συνέχεια, με αυτό τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα. Θα πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά, πρακτικά. Έχουμε αρκετή τεκμηρίωση ότι με τους εμβολιασμούς μπορούμε να το πετύχουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!