Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής
[Euronews]: Κύπρος: Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής

[Euronews]: Κύπρος: Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής

Τον νέο της Πρόεδρο εκλέγει σήμερα η Βουλή, η οποία συνέρχεται στην πρώτη της Ολομέλεια στις 4 το απόγευμα με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 30ης Μαϊου.

Έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες της Αννίτας Δημητρίου από τον ΔΗΣΥ, του Νικόλα Παπαδόπουλου από το ΔΗΚΟ, του Χρίστου Χρίστου από το ΕΛΑΜ και του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Από πλευράς ΑΚΕΛ έχει εξάλλου αναφερθεί πως στο τραπέζι βρίσκεται η υποψηφιότητα του Γενικού του Γραμματέα, Άντρου Κυπριανού. Η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα χειριστεί το θέμα ανάλογα με τη διαμόρφωση των δεδομένων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ψηφοφορίας, και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, εάν και εφόσον κρίνει αναγκαίο να θέσει την υποψηφιότητά του στη διάθεση του κοινοβουλευτικού σώματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο, θα δοθεί η νενομισμένη διαβεβαίωση των βουλευτών και θα ακολουθήσει η εκλογή Προέδρου του Σώματος.

Με τη λήξη της συνεδρίας, ο νέος Πρόεδρος του Σώματος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των κοινοβουλευτικών ομάδων και ακολούθως θα μεταβεί στο κτίριο της Βουλής, όπου θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Πρόεδρο.

Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής μπορεί να διαλαμβάνει μέχρι και τρεις γύρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!