Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας
[Euronews]: Κύπρος: Έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας

[Euronews]: Κύπρος: Έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας

Μας ανησυχεί ο εφησυχασμός, που φέρνει η καλή επιδημιολογική εικόνα, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για συνεχή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και εμβολιασμό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παρέθεσε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων ΓεΣΥ και κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες από πολίτες ότι λαμβάνουν γραπτό μήνυμα με αποτέλεσμα από rapid test χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεστ, ο κ. Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι οι καταγγελίες που φτάνουν στο Γραφείο του για το συγκεκριμένο είναι μεμονωμένες και παρατηρούνται σε περιπτώσεις που μπορεί να καταχωρηθεί λανθασμένα ο αριθμός του τηλεφώνου κάποιου πολίτη. Γίνονται, σημείωσε, κατά μέσο όρο 50,000 τεστ την ημέρα και η εκ παραδρομής καταχώρηση ενός λανθασμένου αριθμού τηλεφώνου σε τόσο μεγάλο αριθμό τεστ, δεν αποκλείεται. Πρόσθεσε ότι όλες οι καταγγελίες διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε το λάθος. Μέσα από τους ελέγχους αυτούς, επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, είχε εντοπιστεί το περιστατικό με τις υπερχρεώσεις από συγκεκριμένη εταιρεία.

Η Κύπρος παρήγγειλε 4 εκ. δόσεις εμβολίων

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ποσότητες εμβολίων, κυρίως της AstraZeneca και της Johnson&Johnson, που παραμένουν αδιάθετες, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αδιάθετα εμβόλια. Τα AstraZeneca που υπάρχουν αποθηκευμένα αφορούν στις δεύτερες δόσεις και πολύ λίγα για πρώτες δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!